Om oss

Om Oss Sida för Foretagsweb.se sidan kommer handla om hur man ska bygga en bra och enkel hemsida till sitt företag

Så lätt bygger du en enkel hemsida

Idag krävs inte längre några programmeringskunskaper för att bygga en enkel hemsida. Med nyckelfärdiga lösningar handlar det mer om att välja rätt tema, rätt design och att fylla din sida med relevant innehåll. Det är faktiskt så lätt att implementera komplext innehåll som rörlig grafik, sliders, embedded videos och liknande att den stora utmaningen ligger i att hålla det enkelt och stilrent.

WordPress – enklare blir det inte

Med WordPress får du ett färdigt system där du kan fylla i texter och klistra in bilder lika lätt, som när du skriver i ett Worddokument. Med en knapptryckning publicerar du sedan resultatet på din hemsida. Blev något fel? Alla tidigare versioner sparas, så det är bara att gå tillbaka och återställa allt när du vill. Att bygga en enkel hemsida är otroligt lätt tack vare WordPress och inte längre något som är förbehållet webdesigners.

Innehållet på din webbsida är såklart viktigt, men presentationen av innehållet är ofta minst lika viktigt. Väldigt få läser något som är ansträngande att urskilja på grund av olämpliga färgkombinationer, störande animationer och liknande, så en enkel hemsida är i många fall bättre än en hemsida med alltför mycket grafik. Med WordPress kan du lätt välja färdiga mallar – så kallade teman – som gör din hemsida snygg och lättöverskådlig.

Lär dig på egen hand

Det är inte svårt att skapa en enkel hemsida med WordPress, men för den som aldrig har använt plattformen kan det vara bra med en kort introduktion till de mest grundläggande funktionerna. Internet är fullt med guider och filmer som visar hur du kommer igång, alltifrån att skapa menyer, ladda upp bilder, göra nya sidor och undersidor osv. Svårigheten är inte att hitta gratis material, utan att välja det som är av hög kvalitet. Vi rekommenderar wpskolan.se som är riktigt bra och naturligtvis helt gratis. Men det finns många andra alternativ som håller samma klass så använd Google på egen hand – kom igång och bygg en enkel hemsida till ditt företag redan idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *